2 Ocak 2012 Pazartesi

Günün En'leri

Meltem Gürle

Yeni yılın ilk gününde paylaştığı şiirle yılın ilk "günün köşe yazarı" olmaya hak kazandı.

BirGün yazarı Meltem Gürle, yeni yılın ilk gününde Vazgeçtim bu dünyadan... başlıklı yazısında geçen senenin son ana kadar canımızı yakmaya kararlı olduğunun altını çizerken ilginç bir şiir ile seslendi okurlarına. William Shakespeare'ın 66. sone isimli şiirini Can Yücel'in çevirisi ile paylaşan Gürle yılın ilk "günün köşe yazarı" oldu. 


İşte o yazıdan bir bölüm:


"Bilgisayarın basında oturmuş yeni yıl yazısı olmaya uygun bir şeyler çiziktirmeye çalışıyorum. Saatlerdir ekrana bakıyorum. Sonunda bunu yapamayacağımı farkettim. Kolum yerinden kalkmıyor gibi sanki.


Genç insanların ölümünde insanın umudunu kıran, yaşam gücünü azaltan bir şey var. Ağır, çok ağır bir şey. İnsanın yürüyüp gidesi, her şeyi bırakası geliyor.


Bunu yapmaktansa, söyleyecek umutlu bir şey aradığım ama bulamadığım yılın bu ilk gününde, beni vazgeçmekten alıkoyan bu şiirle sizi selamlamak istedim.


Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni. 
Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez. 
Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini. 
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz. 
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru, 
O kızoğlan kız erdem dağlara kaldırılmış, 
Ezilmiş, horgörülmüş el emeği, göz nuru, 
Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş, 
Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın, 
Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene. 
Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın. 
Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen'e 
Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama. 
Seni yalnız komak var, o koyuyor adama...


Gülsen Candemir

Günün muhabiri oldu çünkü;

"Reklamlar bitti şimdi gerçekler" manşetini atmış Birgün gazetesi... 
Yeni yıl mahmurluğunu üzerinden atamayanlara şiddetli tavsiye ederiz... Özellikle de işsizse, özellikle de öğrenciyse, özellikle de 300 TL'den fazla geliri varsa... 
Çünkü 2012 ile birlikte yeni bir düzenleme işlemeye başladı. Artık, 300 TL geliri olup da 212 TL SGK primi ödemeyene sağlık hizmeti yok...  Yeni yılın ilk şokunu bu haberle yaşatan Gülsen Candemir günün muhabiri oldu. 


TRT Haber

Yeni yıl sadece takvimin ilk değişmesi midir?

Yılbaşı sadece takvimin değişmesi midir yoksa hayatımızda daha önemli bir yer mi tutar? 


Haber kanallarının görevi eğlence programlarına yer vermek midir yoksa haberi günün 24 saati izleyecisine ulaştırmak mıdır?


Soruları çeşitlendirmek mümkün. TRT Haber tercihini yeni yılın ilk dakikalarında bile haberden yana yaptı. Her ne kadar resmi açıklama gelmeden Uludere'de yaşananları haberleştirmemişse de yeni yılın ilk dakikalarında habercilik başarısı gösterdi TRT Haber. 


Uludere'de taziye evlerini ziyaret ettikten sonra linç edilmek istenen Kaymakam ile yılın ilk dakikalarında canlı telefon bağlantısı kuran kanal, habercilik konusundaki tavrıyla günün televizyon kanalı olmaya hak kazandı.

ALKIŞLAR Yusuf Ziya Cömert için çünkü...

Yeni Şafak başörtüsü haberini paraya devşirmeyerek, yılın en şık hareketine imza attı...

2011'i başarılı bir habercilikle kapatan Yeni Şafak gazetesi, BMW'ye dün tüm gazetelerden tam sayfa ilanla özür diletti. Ancak Yeni Şafak asıl alkışa şayan hareketi o PARALI ilanı yayınlamayarak gösterdi. Başörtüsünü paraya devşirmek yerine manşetinden BMW'nin özürünü kabul ettiğini ilan etmeye tercih etti. Bugün köşesinden o ilanı yayınlamama gerekçelerini "estetik bulmadık" diyerek açıklayan Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, bu "şık ve asil" duruşu ile ALKIŞI hak eden isim oldu. 

Hiç yorum yok:

Psikolog Mustafa Said MERT

Doktor Stres Blog Sayfasına Hoşgeldiniz

Psikolog İş İlanı

Psikoloji Arşivi

Endüstri Psikolojisi

Politik Psikoloji

Psiko Onkoloji

mektebim

Kitabevim

Eski Fotoğraflar

Dailymotion

YouTube

World Travel Channel